Bio-Marine Plus kapszula 60X
Leírás
Tápanyagok 2 kapszulában: | NRV* | ||
---|---|---|---|
Halolaj | 1000,0 mg | ||
ebből: | |||
telített zsírsav | 30,0 mg | ||
egyszeresen telítetlen zsírsav | 158,8 mg | ||
többszörösen telítetlen zsírsav | 812,0 mg | ||
ebből: Ω3 | 600,0 mg | ||
ebből: EPA | 380,0 mg | ||
DHA | 220,0 mg | ||
Folsav | 200,0 μg | 100% | |
B12 vitamin | 2,0 μg | 80% |
*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek
Termékjellemzők
Adagolás:
Napi 2 kapszulát (a halfogyasztástól függően) étkezés közben bevenni.
Antioxidánsokkal együtt ajánlott alkalmazni.
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, napfénytől védve.
Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó
Összetevők:
Halolaj
Zselatin
csomósodást gátló:
Szilícium-dioxid
Nedvesítőszer:
Glicerin
Tisztított víz
Színezék:
Ammóniás karamell
Vitaminok:
Folsav
Cianokobalamin (B12)
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?
Az Omega-3 zsírsavak egy csoportja a többszörösen telítetlen zsírsavaknak, melyek főként a halakban található meg, név szerint az olyan olajos halakban, mint a hering, lazac vagy makréla. A két legfontosabb Omega-3 zsírsav az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).
Két dán orvos Bang és Dyerberg az 1970-es években kimutatta, hogy a Grönlandon élő inuitok a nagymennyiségű hal és tengeri emlős fogyasztásának köszönhetően általánosan jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a dán populáció.* Ha nem fogyaszt halat, az Omega-3 zsírsav pótlása előnyös lehet abból a szempontból, hogy biztosítsa ezeknek a jótékony vegyületeknek a megfelelő mennyiségű bevitelét. Sőt, az lenne az ideális, hogyha az étrendünkben megfelelő egyensúlyban lennének az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak (a zsírsavak csoportja, mely a növényekben található meg). Szakértők úgy vélik, hogy az ideális bevitel az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakból az 1:4 -es arány.
* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9
Jótékony hatással van a szívre, agyra, és a látásra
Az EPA-nak és DHA-nak számos jótékony hatása van. Például napi 200 mg DHA bevitele hozzájárul az agy normális működéséhez, gyerekeknél és fiataloknál pedig a szemek és a látás normális fejlődéséhez. Felnőtteknél napi 250 mg DHA hozzájárul az agy és a szív normális működéséhez. A fent említett mennyiségek napi 2 (200mg) és 3 (250mg) kapszula bevételét jelentik.
Az Omega-3 zsírsavakra az összes sejtnek szüksége van, mivel biztosítják, hogy a sejtmembránok kellően rugalmasak legyenek, és megfelelő folyadéktartalommal rendelkezzenek. Mindkét funkció fontos a sejtek regenerálódásához.
A napi nagymennyiségű Omega-3 szedésének véralvadásgátló hatása van, mivel nehezebbé teszi a vér megalvadását. Ez bizonyos esetekben előnyös lehet, másokban pedig hátrányos - például műtétek kapcsán.
Szabad zsírsavak a Bio-Marine Plus-ban
A természetben az Omega-3 zsírsavak triglicerid formájában fordulnak elő, amelyeket szabad zsírsavakká kell bontani, különben az emésztőrendszerben nem lenne képes felszívódni. Ezt a folyamatot egy lipáz nevezetű emésztő enzim végzi. A Bio-Marin Plus az Omega-3 zsírsavat szabad zsírsav formájában tartalmazza, amely már készen áll a felszívódásra. Az Omega-3 zsírsav ennek a fajtájának az az előnye, hogy azoknál az egyéneknél is könnyen felszívódik, akiknél ez a lipáz nem működik megfelelően.
A Bio-Marine Plus jó kiegészítés azoknak, akik különböző okok miatt nem esznek megfelelő mennyiségű halat, és azoknak, akiknek extra tiszta és jól felszívódó halolajra van szükségük.
Mit jelent a "Plus"?
Az Omega-3 zsírsav mellett a Bio-Marine Plus folsavat és B12 vitamint is tartalmaz. Mindkét vitamin támogatja az Omega-3 jótékony hatását az egészség és a jól működő kardiovaszkuláris rendszer fenntartásában. A folsav szintén nagyon fontos az egészséges terhességért. Azoknak a nöknek, akik gyermekvállalási korban vannak és tervezik a teherbeesést, ajánlott a napi folsav bevitele a fogamzás kezdetétől legalább 3 hónapig.