A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Mit együnk influenzásan?

HáziPatika
Mit együnk influenzásan?

 

 

 

 

A betegség általában étvágytalansággal jár, sőt olykor hányingerrel,
gyomorpanaszokkal, de a folyadékpótlásról valamint az immunrendszerműködését
segítő vitaminok és ásványi anyagok beviteléről gondoskodni kell.

Mit kell enni influenzásan?

Hányinger, hasmenés, étvágytalanság esetén nem szabad erőltetni az evést, de fontos,
hogy igyunk elég folyadékot, mert különbena láz miatt a kiszáradás veszélye fenyeget.
Az ionpótló sportital jó hatású (ez nem ugyanaz, mint az energiaital), de bármilyen meleg
folyadék enyhítheti a tüneteket a légutak tisztítása révén, így például a teák és levesek.
Ha már van valamicske étvágyunk, érdemes lassan,
kis adagokban gyomorkímélő ételeket enni, például pirítóst, rizst, gyümölcsöt.
 

Mit érdemes ennünk?

A tejtermékeket jobb, ha kerüljük, mivel fokozzák a váladékképződést.

Vannak orvosok, akik az állati fehérjék fogyasztását egyáltalán nem javasolják influenza esetén,
mivel feltételezhetően segítik a vírusok szaporodását a szervezetben.
Hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, túró helyett választható a gyümölcs,
a nyers és párolt zöldségfélék, a gabonafélék és a krumpli.

Mit kerüljünk?

A sok cukrot vagy hozzáadott cukrot tartalmazó ételek fogyasztása is kerülendő.
Gyümölcsléből is válasszuk azt, amelyikben nincs cukor,
 a százszázalékos leveket pedig érdemes vízzel hígítani.
A cukros ételek ugyanis gyengítik az immunrendszerünket, cukorbetegek esetében
pedig influenza alatt amúgy is romlani szoktak a laboreredmények. 
A zsíros ételek és az alkohol fogyasztása szintén nem ajánlott 
akkor se, ha tukmálják a pálinkát "torokfertőtlenítésre", arra a sós vízzel gargalizálás is jó.

A nyersen fogyasztott cékla immunrendszerünk segítségére lehet

Igyunk eleget!

A nagy mennyiségű folyadék azért is fontos, mert segít kimosni a szervezetből a kórokozókat.
A legjobb választás gyógynövényteákat inni, lehetőleg váltogatva, mert mindegyikük másképp hat.
körömvirág általános gyulladáscsökkentő, a zsálya csökkenti a torokfájdalmat, a kakukkfű köhögésoldó,
hársfa és a bodza lázcsillapító hatású.

Segíti a gyógyulást a gyömbértea is. Ehhez egy diónyi friss gyömbért lereszelünk, fél liter vízben felforralunk,
pár percig hagyjuk állni, majd amikor kissé lehűlt, egy kis citromlével és mézzel ízesítjük.
(A méz és a citrom értékes hatóanyagai elvesznek, ha forró vízbe tesszük őket!)

Céklában az erő!

Azimmunrendszerműködését serkenti a nyersen fogyasztott cékla, céklalé.
A céklát lereszeljük, kevés mézzel és citromlével elkeverjük, 10 percig hagyjuk puhulni,
összeérni, majd fogyasztható. Reszelhetünk hozzá almát is. 
Kisgyerekeknek nyomkodjuk ki a céklalevet, szűrjük le, és kanállal vagy cumisüvegből kínáljuk nekik.

Ezért igyunk minden nap csipkebogyóteát!

A csipkebogyó a téli időszak egyik legnépszerűbb gyógynövénye, hiszen rendkívül gazdag az immunrendszert erősítő vitaminokban. A belőle készült tea kellemes ízű és frissítő, gyermekeknek is kitűnő választás lehet. A

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus